Kulturama Gymnasium i Hammarby Sjöstad är känd för sina estetiska utbildningar, men blickar nu framåt och utökar sitt programutbud med samhällsvetenskapsprogrammet – även det med estetiska varianter. 
 
Med tidigare framgångsrika program, estetiska programmet med samtliga inriktningar som finns och naturvetenskapsprogrammet med estetiska varianter, tar skolan nu ett stort steg framåt genom att inkludera stark samhällsvetenskaplig dimension för att möta växande behov och önskemål från en bredare målgrupp. 
 
Det samhällsvetenskapliga programmet erbjuder tre estetiska varianter – Animation, Design och Storytelling. 
 
– Att kunna erbjuda kvalitativ utbildning för unga med stort samhällsintresse med vilja att nyttja estetiska uttryckssätt för att uttrycka sig känns angeläget i en föränderlig värld. Det samhällsvetenskapliga djupet och de estetiska kurserna under utbildningen ger bred kompetens att kommunicera och förmedla budskap med, säger Lovisa Jansson, rektor på Kulturama gymnasium. 
 
Programmet förväntas bli ett efterlängtat tillskott till skolans befintliga programutbud och öppnar dörrar till spännande karriärmöjligheter som bryter ny mark inom samhällsvetenskap och estetisk kommunikation. 
 
Ansökningsperioden för samhällsvetenskapsprogrammet öppnar den 15 januari 2024.