Från och med höstterminen 2025 kommer Kulturama Danvikstull att flytta in på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad. Efter en omfattande ombyggnation kommer hela Kulturamas grundskolan äntligen att vara samlad på en adress.

Ombyggnationen innebär förutom anpassning och uppfräschning av lokalerna att de andra verksamheterna som finns i Kulturamahuset skiljs fysiskt från grundskolan. Varje enhet får sina egna lektionssalar, egen entré, expedition och matsal.

Mellanstadiet kommer att få ett eget våningsplan med hemklassrum, tillgång till alla fina och ändamålsenliga ämnessalar, scener och specialistkompetens inom scen, ljud och ljus. De får också en egen ingång med närhet till skolgården. Även när det gäller skolväg och kommunikationer till skolan ser vi det som en förbättring.

Det här ger Kulturama förutsättningar att kunna erbjuda en trygg kvalitativ skolgång som präglas av kontinuitet där lärarna kan följa sina elever genom skolåren. Genom att alla finns på samma plats förstärker skolan samtidigt närvaro från både skolledning och elevhälsa.

Under kommande läsår kommer eleverna som går på Kulturama Danvikstull att besöka lokalerna på Virkesvägen. Då får eleverna möjlighet att bekanta sig med skolan. När ombyggnationen närmar sig sitt slut kommer skolan att bjuda in till öppet hus så alla kan få titta på de fina nyrenoverade lokalerna.

 

Har du frågor om flytten? Välkommen att kontakta:
Lorenz Johansson, rektor
010-157 50 62
072-401 79 19
lorenz.johansson@kulturama.se