Bara ett stenkast från Sjöstan kan du ta en underhållande tur på havet med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland och få njuta av en heldag i Visby.

Sommaren är den bästa tiden att njuta av av skärgård, hav och ljusa kvällar. På kryssningsfartyget M/S Birka Gotland kan du njuta av läcker mat, trevliga barer, prisvärd shopping, shower, dans och ett spa med skärgårdsutsikt som gör kryssningen till den bästa minisemestern på hemmaplan.

Ombord på Östersjöns nya nöjeskryssare kan du välja mellan fem olika restauranger och lika många barer samt ett café. Med utbud som skaldjursbuffé, lyxig á la carte, nygrillat, smörrebröd, smörgåsbord och fransk bistro finns något för alla smaker. 

På översta våningen hittar du Terrassen – ett underbart öppet landskap med restaurang, bar och ett stort dansgolv där det spelas levande musik. I aktern utanför Terrassen finns ett soldäck med loungemöbler, solstolar, bar och en scen där trubadurer underhåller på eftermiddagarna.  

Underhållningen på Birka Gotland passar både dansbandsvänner och partypinglor. Landets bästa dansband i veckorna och grymma DJs till helgen. Däremellan pianobar, trubadurer, karaoke, shower och mycket mer. En bättre nöjeskväll kan du inte få!

Vill du unna dig lite extra lyx kan du checka in på spaavdelningen Archipelago Spa som bjuder in skärgård och öppet hav genom de stora fönsterna, både från bubbelpoolen och bastun. Spat är helt nyrenoverat med jacuzzi både inomhus och utomhus, kallbad, ångbastu och spabehandlingar. Spaavdelningen arbetar med de välkända märkena Elemis och Babor.

Passa på att fynda i någon av fartygets tre taxfreebutiker. Här kan du handla upp till 40 procent billigare än på land och välja bland ett brett sortiment av allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och godis.

Båten anländer till Visby på morgonen vilket ger dig 9 timmar att njuta av det fantastiska utbudet som staden har att erbjuda. Bara världsarvet med dess delar är värt flera timmar och så finns det också ett fantastisk utbud av både vanliga och ovanliga butiker, restauranger och caféer för alla smaker och vackra naturupplevelser.

Vill du göra lite extra av din Gotlandsvistelse kan du lägga till en rolig utflykt eller hyra cykel till specialpris och upptäck dina egna smultronställen. 

Förutom till Visby så kan man kryssa från Stockholm med Birka Gotland till destinationer som Mariehamn, Höga Kusten, Ystad, Bornholm och Riga. Resorna finns till försäljning på birkagotland.se samt Viking Line och Destination Gotlands kanaler.

 Av POUL HEIE  Foto: Gotland Alandia Cruises och Destination Gotland