FÖR TREDJE ÅRET körs i maj Järv Äventyr i Hammarbybacken och förra året var det 670 lag i tävlingen som arrangeras med SkiStar som partner och engagerar många lokala funktionärer från Hammarby Sjöstad. 

Målet är att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet.

– Tävlingar och lopp med individuell prestation finns i överflöd. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att komma ut i naturen och uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen. Vi förstärker det genom att bl.a. ha vinster som Bästa Laganda som bygger på samarbete. Säger Henrik Fredriksson, grundare av Järv Äventyr.

Trails med roliga uppdrag vandras, likt Wild Kids och Mästarnas Mästare, och vänder sig till vanliga motionärer och passar alla åldrar med flera olika distanser. För att motivera trötta ben kommer det något uppdrag eller en skatt som ska hittas ungefär varje kilometer.

Många familjer blir förvånade över hur lätt deras barn klarar äventyret och det med glädje. Fysisk aktivitet varvas med hjärnstarka uppgifter. Perfekt för både kropp och knopp!

– Utmaningarna inspireras av tv-programmen Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och Mästarnas Mästare. Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar på samarbete, allra helst ska barnen klara av utmaningarna bättre än sina föräldrar. Tävlingarna riktar sig till alla, vanliga motionärer och familjer, säger Henrik Fredriksson.

Äventyrstävlingen äger rum i Nackareservatet och Hammarbybacken där naturreservatet bjuder på två endagars tävlingar, en på lördag 11 maj och en på söndag 12maj. Laget ska ta sig fram till fots över vackra stigar i reservatet, uppför Hammarbybackens topp med utsikt över Stockholm, hela tiden varvat med uppdrag och skattletning. Tävlingen sponsras bl.a av SkiStars egna varumärke EQPE.

– Vi är glada att Järv Äventyr lockar så många glada deltagare till våra olika destinationer. Deras äventyrskoncept som inspirerar till rörelseglädje och gemenskap ligger helt i linje med vad SkiStar vill erbjuda, säger Fredrik Ryden, koncept- och eventchef på SkiStar.

Den 11 och 12 maj kommer 100-tals deltagare att stå pirriga på startlinjen, med lokala funktionärer som kommer att finnas längs med vägen och vid varje uppdrag. Det är funktionärerna som bedömer lagens samarbete och ger poäng till vinsten för Bästa Laganda.

Järv Äventyr Hammarbybacken slingrar sig genom det vackra Nackareservatets stigar, förbi Söderbysjön och upp på Hammarbybackens topp, med hela Hammarby Sjöstad som utsikt. Laget tar sig fram till fots och ska med bästa samarbete utföra ett antal uppdrag per dag och leta efter gömda skattkistor med kluringar. Alla i laget måste hänga ihop och uppdragen görs tillsammans, de blir en perfekt paus för att samla energi. 

Det finns tre vinstkategorier Bästa tid, Bästa Laganda och Bästa Skattletare. Det är en endagstävling som tar ca 3 timmar beroende på vald distans och man väljer om man vill vara med på lördagen eller söndagen.

Distanserna man kan välja mellan är följande: Järv Kompis, som vänder sig till kompisgäng och familjer med tonårsbarn, rekommenderad yngsta ålder är 14 år. Totala sträckan är ca 14 km. Järv Familj vänder sig till familjer, rekommenderad yngsta ålder är 7 år. Totala sträckan är ca 9 km. Järv Junior vänder sig till familjer, rekommenderad yngsta ålder är 4 år. Totala sträckan är ca 4 km.

För anmälan eller mer information kan du läsa mer på jarvaventyr.se

Källa: Lokaltidningen Hammarby Sjöstad